Search
Close this search box.

Keno Sannsynligheter

Keno Sannsynligheter

Mange tror at Keno lotteri spill er vanskelig å forstå, men det er faktisk veldig enkelt! I denne artikkelen vil vi diskutere historien bak Keno lotteriet og de sannsynlighetene som gjelder for hvert spill. Vi skal også ta en titt på noen av strategiene som kan hjelpe deg med å vinne!

Hva er Keno lotteri?

Keno er et lotterispill hvor spillerne velger mellom en og ti tall fra 1 til 20. Keno-tallene trekkes deretter tilfeldig av en datamaskin, og spillerne som har valgt riktige tall vinner penger. Keno-spillet finnes i mange former, men den vanligste formen er å spille på en keno-lotto-maskin. Dette innebærer at spilleren legger inn penger, velger tallene sine, og deretter venter på at resultatene blir trukket. Hvis du ikke har valgt noen riktige tall, taper du innsatsen din. Når du spiller er det viktig å huske på at det er dine keno resultater som avgjør hva du eventuelt kan få utbetalt.

Historien til Keno

Keno er et gammelt spill som har røtter tilbake til Kina på Han-dynastiet. I løpet av de siste århundrene har det vært mange forskjellige varianter av Keno, og i dag er det et av de mest populære spillene verden over. Wikipedia er kilden til artiklen som påstår at det første offisielle dokumentet som nevner Keno er fra år 187 f.Kr., og hvor det sies at Keops pyramiden ble bygget med midler vunnet fra Keno.

Sannsynlighetsregning for Keno lotteri spillet

Keno-lotteriet er et av de mest populære lotteriene i Norge. Det går ut på å velge ut 20 tall fra 1 til 80, og sannsynligheten for å vinne i Keno er relativt høy. For å beregne sannsynligheten for å vinne i Keno, må vi først se på antall mulige kombinasjoner av tall som kan trekkes. Dette er gitt ved følgende formel:

80!/(20!*(80-20)!) = 3 838 380

Dette betyr at det er 3.838.380 mulige kombinasjoner av tall som kan trekkes i Keno-lotteriet. Siden det bare er én vinnerkombinasjon, betyr det at sannsynligheten for å vinne i Keno-lotteriet er:

1/3 838 380 = 0,00000026 eller 2,6 %.

Så sannsynligheten for å vinne i Keno-lotteriet er ikke av de høyeste blant lotteri spill, men det betyr ikke at du ikke skal prøve. Lykke til!

Strategier for å øke sannsynligheten for gevinster

  1. Spill på en måte som reduserer husets fordel – Jo mindre fordelen til huset er, jo større er sjansen for at du vinner. Spill derfor strategisk og unngå feil som kan øke husets fordel.
  • Velg spill med høyere utbetalingsprosent – Utbetalingsprosenten viser hvor mye av innsatsen du kan forvente å få igjen i gevinst dersom du vinner. Jo høyere utbetalingsprosent, jo større er sjansen din for å vinne penger.
  • Fokuser på oddsen dine – Oddsen viser hvor sannsynlig det er at et bestemt resultat skjer. Oddsene kan endres over tid, og det er derfor lurt å holde seg oppdatert slik at du alltid spiller med de beste oddsene.

Senaste posten