Search
Close this search box.

Keno spillets historie

Keno spillets historie

Keno er et sjansespill som har vært spilt i flere århundrer. Spillet har blitt endret og tilpasset over tid, og til tross for at det er en del av mange kasinoer, er det nå også mulig å spille Keno online. I denne artikkelen vil vi gi deg en kort innføring i historien bak Keno.

Hva er Keno?

Keno er et spill som har vært tilgjengelig i Norge i mange år. Det er et enkelt spill å lære, og det er lett å forstå hvordan man vinner. Keno går ut på å velge en rekke tall fra 1til 80, for så å håpe at flesteparten av tallene dine blir trukket ut. Jo flere tall du velger, jo høyere gevinst kan du vinne. Keno blir ofte omtalt som et sjanse- og oddsspill, men det er faktisk mulig å vinne ved å bruke strategi.

Keno historie

Keno er et gammelt spill som stammer fra Kina, og det er faktisk en av de eldste pengespillene i verden. I Kina ble Keno spilt av kinesiske soldater for å finansiere krigsutgiftene, og det er derfor Keno ofte blir referert til som «the Chinese Lottery». Det var først på 1800-tallet at Keno dukket opp i USA, hvor det ble introdusert av immigranter fra Kina. På den tiden var Keno svært populært blant amerikanere, og mange mente at dette spillet ville bli like populært som lotteriene var. Dessverre for dem ble ikke dette tilfellet, men Keno fortsatte å være et svært populært spill blant den kinesiske befolkningen i USA. I dag kan du finne Keno overalt i verden, både online og fysisk.

Keno spillets historie i Norge

Dette gamle kinesiske spillet er unikt fordi du som spiller kan påvirke vanskelighetsgraden og belønningene. Spillet ble introdusert i Norge i 2007 både på online plattformer og fysisk.

Året 2007

Den 5. november 2007 ble Keno introdusert for markedet.

I uke 45 i 2007 ble den første Keno-millionæren skapt da en kvinne fra Ringsaker i Hedmark vant hele 1.000.000 kroner! Dette var en stor seier, og starten på mange store vinnersjanser i fremtiden.

Sjansen for å vinne

Det største Keno-gevinstpotensialet er på 20 millioner kroner, som kan oppnås ved å ha 10 riktige tall i nivå 10. Oddsen for å vinne den høyeste premien er på 1:2 147 181, noe som betyr at det har en gevinstrate på 200.000 dersom du spiller med en rekkepris på 100 kroner.

Telefon fra Hamar

Etter at de offisielle trekningsresultatene er publisert, får du en samtale fra Hamar på nummer 625 60 000. Dette er ikke bare en hyggelig gratulasjonssamtale; telefonen inneholder også all nødvendig informasjon som du trenger som keno-millionær.

Tenk deg om før du spiller

Når du spiller Mega Ball keno på nett, er det ekstra viktig å spille ansvarlig. Det betyr at du må sette deg et budsjett for spillingen din og ikke bruke mer penger enn du har råd til å tape. Vi anbefaler sterkt at du opprettholder et budsjett når du spiller, slik at du ikke spiller bort mer enn hva som er komfortabelt.

 

Senaste posten